Večera za skupštinu medžlisa

Esselamu alejkum poštovane džeamatlije,

Većina vas je obaviještena da je naš džemat domaćin skupštine našeg medžlisa jugoistok koji je 4-ti medžlis naše krovne organizacije ICNAB na području Sjeverne Amerike i Kanade. Očekuje se posjeta od oko 30 predstavnika džemata i imama iz drugih gradova u sklopu ovog medžlisa. Program rada skupštine medžlisa će početi u subotu 21. januara u jutarnjim časovima i trajaće u intervalima do nedjelje 22. januara poslije podne. Sve aktivnosti će se odvijati u džamiji.

Glavni program za sve naše džematlije uz prisustvo gostiju će se održati u subotu 21. januara sa početkom odmah nakon akšam namaza. Pored oblasnog imama Ismet ef. Zejnelovića i drugih prisutnih imama, najavljeno je da će skupštini i našem programu prisustvovati i glavni imam ICNAB-a Sabahudin ef. Ćeman pa vas pozivamo da dođete da se družimo, poslušamo poruke naših gostiju pa tako nešto i naučimo i učestvujemo u ovom programu.

Kao i do sada, u sklopu programa planirana je zajednička džematska večera za koju nam je potrebna pomoć naših džematija. Spisak potrebne hrane za večeru možete naći na sljedećoj web stranici http://www.signupgenius.com/go/30E044CA8AA22A2F94-vecera i na istoj se možete upisati za neke od stvari potrebnih za večeru. Pored toga možete nam poslati poruku putem Facebook web stranice, džematske email adrese [email protected] ili kontaktirajte našeg imama ili bilo kojeg člana Izvršnog Odbora. Proces je veoma sličan kako smo to radili i prije nekoliko mjeseci tokom slične džematske manifestacije.

Također kao organizatori ovog važnog događaja, dužni smo obezbijediti i hranu samo za goste (30 osoba) za ručak u subotu i nedelju 21. i 22. januara. Spisak potrebne hrane za goste za ova dva obroka će biti naknadno poslan.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.