Kurbani

Rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini obavještava muslimane u bošnjačkoj dijaspori da će se i ove godine nastaviti tradicija organizovanog prikupuljanja uplata za kurbane u nasoj dijaspori. Realizacija propisa kurbana je jedinstven primjer visokog stupnja svijesti i solidarnosti muslimana koji u kontinuitetu daju doprinos kvalitetnijem organizovanju propisa kurbana.

Kurbansko meso koje se dobije izvršenjem propisa kurbana već dugi niz godina se usmjerava u humanitarne svrhe, za potrebe povratnika, siromašnih, ugroženih, zavodima za nezbrinutu djecu i djecu sa posebnim potrebama, licima u kolektivnim centrima, socijalnim ustanovama, bolnicama, studentskim domovima, medresama i fakultetima Islamske zajednice u BiH. Realizacijom propisa kurbana ove i narednih godina Islamska zajednica u fokus stavlja povratnička mjesta u Gornjem i Srednjem podrinju, istočnoj Hercegovini, zapadnoj Bosni i zapadnoj Hercegovini gdje ćemo kod povratnika otkupiti kurbane, žrtvovati i podjeliti u povratničkim mjestima.

Nadamo se da će broj kurbana koji će biti nabavljen i žrtvovan u povratničkim mjestima zahvaljujući Vašoj podršci i razumjevanju iz godine u godinu se povecavati i bitno uticati na poboljšanje životnog standarda povratničke populacije. Rijaset islamske zajednice u BIH izražava zahvalnost svim muslimanima pripadnicima Islamske zajednice u BIH na području SJEVERNE AMERIKE koji se opredjele da obrede kurbana realizuju u organizaciji Rijaseta islamske zajednice posredstvom svojih džemata koji djeluju u okviru Islamske zajednice Bošnjaka u SJEVERNOJ AMERICI.

Cijena kurbana za područje SJEVERNE AMERIKE Odlukom Rijaseta za ovu godinu iznosi 215,00 USD ili 260,00 CAD, krajnji datum za uplatu sredstava je 20.07.2021. god. Molimo Uzvišenog da nagradi sve one koji su dali i daju svoj doprinos na unapređenju i razvoju.

Uplatnica za kurban ispod uključuje proviziju i troškove elektonskih transakcija da se dobila ukupna suma od 215 USD.

[]
1 Step 1
$ 221.73
Stripe Card Placeholder
Apply
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder