Dzematski Centar

Esselamu alejkum,

Poštovana braćo i sestre, džematlije i džematlijke, rodbino i prijatelji našeg džemata,

Na otvorenju Šehidske džamije u Charlotte, NC 2015. godine predstavnici džemata vođeni džematskim skupštinskim odlukama o prioritetima džemata, su dali obećanje svima vama da ćemo ako Bog da kupiti i proširiti džamijsku zemljišnu parcelu i krenuti u izgradnju džematskog kulturnog centra. Kupovina/prepis zemljišta, građevinska dozvola i grading plan su bili dugotrajan proces ali smo hvala Allahu uspijeli i završili taj proces ove godine.

U zadnjih nekoliko mjeseci smo počeli i sa izgradnjom objekta kulturnog centra od 4800 sqft koji uključuje sportsku salu, učionicu, biblioteku, kuhinju i kancelariju. Urađeni su temelji, podzemne instalacije i ploča.

Naručen je metalni dio objekta (sportska ili univerzalna sala). Dosadašnja prikupljena finansijska sredstva za naš projekat su na izmaku. Za sadašnju fazu nastavka izgradnje instalacije naručenog objekta potrebna su nam dodatna sredstva. Stoga vas molimo da donirate sredstva prema vašim mogućnostima i tako pomognete nastavak izgradnje džematskog kulturnog centra. Sredstva možete donirati putem formulara ispod, u džamiji ili preko bilo kojeg člana upravnog odbora.

Podržite naš projekat

Koristite formular ispod i pokažite svoju podršku za naš projekat.

$
Personal Info

Donation Total: $100

Dosadašnji napredak

Ispod pogledajte nekoliko slika koje bilježe dosadašnji napredak našeg projekta.

Goal$1,400$20,000