Sjećanje na genocid nad Bošnjacima

Es-selamu alejkum,

Pozivamo vas da u subotu, 11. jula, sa pocetkom od 20h, zajednički se, učenjem Kur’ana i dovom, sjetimo šehida Genocida u Srebrenici i Podrinju te svih šehida u nasoj historiji. Činimo to iz dužnosti i sa poštovanjem prema šehidima i iz dubokog saosjećanja s njihovim porodicama a zarad Božijeg zadovoljstva.

Strogo preporucujemo da prilikom dolaska u džamiju nosimo masku za lice te da držimo propisano međusobno rastojanje. Zatim, osobe koje su hronicno bolesne, ili su u ugrozenoj kategoriji zbog starosne dobi, ne preporucuje se istima dolazak na vece skupove u sta spada i obiljezavanje 11. jula. Takodjer, na spomenuti skup ne bi trebala dolaziti ni osoba koja je pozitivna na korona virus, osoba koja ima nekoga od ukućana koji su u samoizolaciji ili je sama bila u kontaktu sa osobama koje su pozitivne na spomenuti virus.

Cijenjenim džematlijama se zahvaljujemo na razumijevanju te zbog situacije u kojoj se nalazimo skrecemo paznju da se striktno pridržavamo mjera zaštite kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.