Obilježavanje 5 godina od proklanjavanja džamije

Esselamu alejkum uvažene džematlije.

Ovim putem želimo vas obavijestiti da ćemo u petak 28. aprila obilježiti 5 godina od proklanjavanja naše džamije. U goste nam dolazi hfz. Muriz Mešić koji će govoriti na temu “Kako je Kur’an čuvan kroz historiju.” Tribina počinje nakon akšam-namaza, a nakon tribine imaćemo priliku da nastavimo druženje sa našim dragim gostom uz večeru i sijelo.

Upućujemo apel džematlijama da ovom prilikom ponesu malo više hrane, jer se očekuje veća posjeta džematlija.

Unaprijed vam se zahvaljujemo.

Biografija hfz. Muriz ef. Mešić
Završio je Elči-Ibrahim pašinu medresu u Travniku, nakon koje boravi na Institutu ”Al Fath Al Islamiy” u Damasku na specijalizaciji arapskog jezika i gdje pred šejhom Muveffeq Wahhudom dobija sened (silsilu) u hifzu, a titulu hafiza zvanično stiče 2003.g. nakon što je pred Komisijom Rijaset IZ u BiH uspješno okončao polaganje hifza.

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu završava 2007.godine, a trenutno pohađa magistarske studije na čikaškom univerzitetu The University of Chicago. U periodu od 2004. do 2012.godine obavljao je imamsku dužnost u Hadžijskoj džamiji u Sarajevu gdje je pokrenuo učenje ženske hafiske mukabele.
U periodu od 2008. do 2012., bio je angažovan u vjerskom programu radija ”BIR” gdje je autor više emisija: ”Iz naših džemata”, ”Nadahnute misli”, ”Iz riznice Kur’ana” i dr.

Od 2012. godine obnaša dužnost imama Bosnian Islamic Cultural Center u Čikagu. Objavio je nekoliko naučnih radova (prijevod četiri poglavlja djela ”Risala” od imama Šafije i ”Halal i kosher hrana kroz prizmu Kur’ana i sunneta”) i autor je dvije knjige: ”Nadahnute misli” i ”Mektebija”.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.