Kurbani za 1444. H.G./2023. godinu

Es-selamu alejkum poštovani,

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i ove godine organizuje prikupljanje uplata za kurbane, a koje će se proslijediti u Rijaset IZ u BiH. Rijaset IZ u BiH i ove godine u fokus stavlja povratnička mjesta u Podrinju, istočnoj i zapadnoj Hercegovini, te zapadnoj Bosni gdje će se kod povratnika otkupiti kurbani i žrtvovati.

Kurbansko meso koje se dobije izvršenjem propisa kurbana već duži niz godina se usmjerava u humanitarne svrhe, za potrebe povratnika, siromašnih, ugroženih, zavodima za nezbrinutu djecu i djecu sa potrebama, licima u kolektivnim centrima, socijalnim ustanovama, bolnicama, studentskim domovima, medresama i fakultetima Islamske zajednice u BiH.

Cijena kurbana za područje Sjedinjenih Američkih Država odlukom Rijaseta za ovu godinu je $255.00, a za područje Kanade 345.00 CAD. Krajnji datum za prijave kurbana je 28. juni 2023. godine.

Na sljedećem linku možete pogledati nekoliko detalja vezanih za akciju kurbana:
https://youtu.be/GRM0IxLxCXI

Takodjer, uplate kurbana možete izvršiti ovdje: https://izbnc.org/kurbani/


Molimo Allaha Džellešanuhu da sve one koji redovno vrše ovu vjersku dužnost pomogne i da nam naše kurbane, kao i sve naše druge hajirli poslove ukabuli. Amin

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.