Izmirenje Obaveza Prema Džematu

Esselamu alejkum!

Džabir, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: ”Svako dobro djelo je sadaka.” (Hadis biljezi Buhari)

Upravni odbor vas podjeća da se kalendarska godina približava kraju pa apelujemo da se obaveze prema džematu, u vidu članarine i obećanih donacija, po mogućnosti izvrše čim prije. Pored toga, želimo vas podsjetiti o pravilima i dužnosti članarine koju su pojašnjena ranije na sljedećoj web stranici: https://izbnc.org/pravila-i-pojasnjenja-o-clanarini/Iz ovog teksta važno je izdvojiti činjenicu da se članarina računa po bračnom paru ili punoljetnoj osobi a ne po domaćinstvu. Dakle, ukoliko otac i majka (ili oboje) žive u istom domaćinstvu sa kćerkom ili sinom koji su u braku, u ovom slučaju to domaćinstvo je obavezno uplatiti dvije članarine – jednu za oca i majku te jednu za kćer ili sina koji su u braku. Ovo su pravila koja je naš džemat usvojio usvajanjem statuta ICNAB-a i pravilnika o radu džemata na džematskoj skupštini 2016. godine.

Ukoliko niste sigurni da li ste uplatili članarinu ili obećane donacije, vaše stanje možete provjeriti na našem web portalu za članove https://member.izbnc.org nakon registracije za nalog ili nam se obratite direktno na email [email protected]

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.