Fundraiser za izgradnju Kulturnog Centra

Es-selamu alejkum,

Poštovana braćo i sestre, dzematlije i dzematlijke, rodbino i prijatelji našeg dzemata.

Na otvorenju Šehidske dzamije u Charlotte, NC 2015 godine predstavnici dzemata vođeni dzematskim skupštinskim odlukama o prioritetima dzemata, su dali obećanje svima vama da ćemo aBd kupiti i proširiti dzamijsku zemljišnu parcelu i krenuti u izgradnju dzematskog kulturnog centra. Kupovina/prepis zemljišta, građevinska dozvola i grading plan su bili dugotrajan proces ali smo hvala Allahu uspijeli i završili taj proces ove godine.

U zadnjih nekoliko mjeseci smo počeli i sa izgradnjom objekta kulturnog centra (prostor od 4800 sqft koji uključuje sportsku salu, učionicu, biblioteku, kuhinju i ofis. Urađeni su temelji, podzemne instalacije i ploča.

Naručen je metalni dio objekta (sportska ili univerzalna sala). Dosadašnja prikupljena finansijska sredstva za naš projekat su na izmaku. Za sadašnju fazu nastavka izgradnje ininstalacije naručenog objekta potrebna su nam dodatna sredstva. S’toga vas molimo da donirate sredstva prema vašim mogućnostima i tako pomognete nastavak izgradnje dzematskog kulturnog centra. Sredstva možete putem naše web stranice (IZBNC.org), u dzamiji ili preko bilo kojeg člana upravnog odbora. Također smo pokernuli gofundme kampanju na kojoj mozete uplatit donaciju.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.